Hikers like « Siegol Palmenwax »

SIEGOL® PALMENWAX

Siegol Palmenwax
Na een behandeling met Siegol Palmenwax

Het kroonjuweel van Siegol®: “Palmenwax”. Dit unieke product is ontwikkeld en vooral ingezet voor het onderhoud van de betere lederen schoen. De oorspronkelijke formule van begin 20ste eeuw is nog steeds onveranderd. Plantaardige oliën en bijenwas worden gemengd met natuurlijke was van de Carnauba palm. Het geheel geeft een ongekende bescherming aan het leer en een ongeëvenaarde glans.

Naast de stadsschoen, krijgt ook de wandelschoen aandacht voor de Palmenwax. Want vandaag maken wandelschoenen onmiskenbaar deel uit van het stadsbeeld.

Traditioneel en ambachtelijk

Het Zwitserse Siegol maakt er een erezaak van om de Palmenwax uitsluitend met natuurlijke producten samen te stellen. Er worden geen oplosmiddelen toegevoegd. Het product heeft dan ook geen gevarenklasse.
Bij het samenstellen van de Siegol Palmenwax wordt ook zo weinig mogelijk energie verbruikt. Indien nodig wekt Siegol zelf elektriciteit op met fotovoltaïsche panelen op het dak van de productiehal. Zo wordt de impact op onze leefwereld tot een minimum beperkt.

Siegol Palmenwax
Detail na een behandeling met Siegol Palmenwax

Verder wordt er beroep gedaan op vakmensen die de stiel van jongs af aan bij hun ouders leerden. Het ambachtelijke en manuele werk wordt hoog in het vaandel gedragen. En dat zie je: elk product is met zorg afgevuld. De hoge kwaliteit van de Palmenwax is ij Siegol reeds honderd jaren een zaak van beroepseer.

Het geheim?

Siegol® Palmenwax beschermt het leder tegen vuil en vocht maar laat het ademen. De Palmenwax werkt als de moderne textiel membranen. Alleen, het leder wordt ook nog eens gevoed.

De oliën in de Siegol® Palmenwax dringen diep in het leder door. De vezels worden onaantastbaar voor water en vocht.

Detail Siegol Palmenwax
Behandeld met Siegol Palmenwax

De bijenwas creëert een satijnglans in de bovenste laag van het leder. Deze toplaag krijgt door de bijenwas een stevige elastische structuur.

Tot slot zal het aandeel aan Carnauba wax een harde waslaag bovenop het leder oppervlak vormen. De waslaag is extreem waterafstotend en de openingen in de waslaag zijn zo klein dat   waterdruppels er niet meer door kan.

Anderzijds zijn de openingen in de waslaag nog net groot genoeg om de vochtdamp die van binnenuit de schoen komt, door te laten. Telkens de schoen wordt geboend, hersteld de waslaag

Waar gebruik je het voor?

Voor robuuste lederen schoenen of tassen die u gebruikt in het dagdagelijkse leven. Een goed onderhoud geeft het leder een lang leven. En een lang leven geeft het leder zijn rijke, historische gloed.

Wat heeft u er aan?

U heeft gegarandeerd droge en warme voeten. En de schoenen waarvoor u zoveel geld uitgaf zullen u lang, zeer lang een groot comfort schenken.

Daarnaast geeft de  Siegol® Palmenwax een ongekende schittering aan uw leder. Uw schoenen worden een bron van genot

Waar vindt u Siegol® Palmenwax?

Uiteraard op de Wandelbeurs 2018!

Maar Siegol® ledervet kan je ook kopen in de gespecialiseerde outdoor winkel of, bij een degelijke schoenmaker.

Heeft die het niet in voorraad, geen nood. Ga gewoon naar de webshop van Leerambacht.

Naar de webshop

 

Laisser un commentaire