SIEGOL – PIZ-impregnering voor wandelschoenen

SIEGOL – PIZ-impregnering.

U zult het als letterwoord niet kennen: PIZ. Meer nog, u zult het moeilijk winden in het woordenboek, ook niet bij “impregnering”. « Piz » is namelijk het Zwitserse knuffelwoord voor « berg ». Jawel, Zwitsers en ze knuffelen, bergen.   Wie is Siegol?

Siegol maintenance products for hikers
Herzogenbuchsee

Traditie en vakmanschap.

Met de PIZ-impregnering brengt het Zwitserse Siegol u een staaltje van zijn traditioneel vakmanschap. Bij Siegol weten ze drommels goed wat een berg is. Ze hebben generaties lang ervaring met het leven op een berg, op grote hoogte met de typische klimatologische omstandigheden.

Siegol PIZ Impregnering
Een schoen behandeld met Siegol PIZ impregnering

Droge voeten.

Bij een bergtocht is het van groot belang de voeten droog te houden. Vocht heeft een grote warmtecapaciteit en zal warmte aan uw voeten onttrekken. Uw voeten zullen afkoelen, onderkoelen of erger. Te veel vocht maakt de huid van uw voeten ook weker. Uw huid verliest zijn natuurlijke elastische bescherming en u krijgt wonden aan de voeten.

Er zijn twee oorzaken van natte voeten:

Vocht uit de omgeving
  1. Het kan uw schoen binnendringen.Het gaat hier om dauw, regen, een plas, sneeuw of ijs. We moeten de schoen van een laagje voorzien, ondoordringbaar voor water. Tegelijk beschermen we ook de vezels in het leder. Die blijven soepel en gaan niet schimmelen door indringend vocht.
  2. Vocht van uw voeten.

    Jawel, onze voeten zweten. Dat vocht moeten we uit onze schoen krijgen.

    Kort gezegd:

We willen waterdruppeltjes uit de omgeving niet binnenlaten en we willen damp van onze voeten eruit werken.

Siegol PIZ impregnering
Detail na behandeling met Siegol  PIZ Impregnering

SIEGOL PIZ-impregneermiddel doet het!

Het product is een stevige kleurloze pasta van wolvet (lanoline), natuurlijke was en impregneermiddel. Eenmaal op het leder aangebracht heeft de pasta een paar uren nodig om zich te zetten. Het zachtere wolvet dringt diep in het leder en verzadigt de vezels. Die krijgen zo geen kans om vocht op te nemen en blijven stevig. De was vormt een sterk waterafstotende laag op het oppervlak van het leder. Damp daarentegen zal op natuurlijke manier diffunderen door de waslaag heen. Eigenlijk werkt de PIZ-impregnering een beetje zoals een modern textiel membraan.

Siegol PIZ impregnering
Met en zonder Siegol PIZ-Impregnering behandeling

Wat krijgt u voor de moeite?

U kunt zich aan droge en warme voeten verwachten. Voor hetzelfde geld krijgt het leder van uw schoen een deugddoende knuffelbeurt wat de levensduur verlengt. En dat ziet u. Met één blik is het duidelijk dat uw tocht goed is voorbereid.

Grote hoogte?

Gaat u op grote hoogte trekken met kans op zeer lage temperaturen? Dan raadt Siegol u aan om de naden van uw schoenen extra in te strijken met Siegol Silifix. Op de naden zitten namelijk groten stikgaten. De was die daar zit kan bij zeer lage temperaturen bros worden, barsten en vocht doorlaten. U brengt de vloeistof aan met een dun penseeltje, voordat u de PIZ impregnering aanbrengt.

Waar vindt u Siegol® PIZ impregnering?

Uiteraard op de Wandelbeurs 2018!

Maar Siegol® PIZ impregnering kan je ook kopen in de gespecialiseerde outdoor winkel of, bij een degelijke schoenmaker.

Heeft die het niet in voorraad, geen nood. Ga gewoon naar de webshop van Leerambacht.

Naar de webshop

Laisser un commentaire