Ecologisch schoenen poetsen.

Schoenen poetsen met respect voor de natuur. Het kan. Siegol stelt zijn producten samen door enkel beroep te doen op natuurlijke producten. Grondstoffen kan je maar ecologisch noemen als:

  • het transport beperkt is,
  • de verwerking niet te veel energie vreet,
  • het product biologisch afbreekbaar is.
biologisch afbreekbaar

Bij Siegol in Zwitserland, komen er enkel grondstoffen binnen waarvan we zeker weten dat het transport beperkt bleef. Om van grondstoffen tot het uiteindelijke product te komen, voorziet Siegol in zijn eigen energie, fotovoltaïsche opgewekt. Om er zeker van te zijn dat we niet bijdragen aan de afvalberg, testen we alle grondstoffen en eindproducten op hun afbreekbaarheid.

Maar Siegol gaat verder.

Het traditionele ambacht.

Handenarbeid en vakmanschap dragen we hoog in het vaandel. Van het winnen van de grondstoffen tot het uiteindelijke product werken we ambachtelijk. Het traditionele vakmanschap van de mens en de kwaliteit van de natuur behandelen we met het grootste respect.

Geen oplosmiddelen

Om pasta’s smeerbaar te maken, mengt men meestal oplosmiddelen bij de producten. Bij Siegol vermijden we dit door oliën met gepaste viscositeit te mengen met de vetten, pigmenten en wassen.

Ecologische verpakking

Siegol Palmenwas

Voor de verpakking koos Siegol een grotere blikken doos. Groter betekent minder stuks om te vervoeren en een kleiner aantal verpakkingen met etiketten waar dan weer lijm opzit. De blikken doos is een bewuste keuze. Natuurlijk is ze mooi, maar ze is bovenal ook 100% te hergebruiken.

Geen dubieuze technieken.

Spuitbussen weren wij omdat een groot deel van hun volume (ongeveer 40%) uit drijfgas bestaat en het overblijvende volume gemakkelijk tot 70% oplosmiddel bevat. Niet echt ecologisch, dus Siegol doet het met een pomp-spray en 100% actief product.

Info:

Siegol logo

www.siegolbelgium.be
info@siegolbelgium.be

Officieel partner van ESSA