Schoenpoets in de juiste kleur

Agh, keuren, je kan ze bezingen…herinnert u zich de song nog?  Hier is alvast een link naar een mooie versie van Donovan en Joan Baez. Maar voor schoenpoets?

Kleurenpallet van Siegol schoenpoets
Het kleurenpallet van Siegol®

Ik wil het hier over het kleurenpallet van schoenpoets hebben. De marketing afdeling van schoepoets leveranciers maakt u gek met het aangeboden kleurenpallet. Ik geef het toe, het staat leuk in de winkel.

Hoeveel kleuren aanbieden?

Bedenk: In het RAL systeem zijn er reeds 210 kleuren gedefiniëerd. Het is een hele investering om een deel daarvan in uw winkel uit te stallen. En is het wel nodig? We houden beter de Pareto-regel in het oog: met 20% van de inspanning 80% van het potentieel dienen. Daar gaan we bij Siegol® voor. Wij zien u graag investeren in kwaliteitsproducten, enkel voor de kleuren die u nodig heeft.

Uit de cijfers van de schoenfederatie blijkt dat 80 % van de gekochte schoenen bruin of zwart van kleur zijn.

KLeuren schoenen
Meest voorkomende kleuren van schoenen – sept 2018 (bron: shoefed.be)

U heeft dus de bruinen, zwart en kleurloos nodig. De rest is gewoon “mooi”.

Herfstkleuren Siegol
Warme herfstkleuren.

De extra service:

U wilt nog wat extra kleuren? Wij hebben ze bij Siegol®, maar wij raden ze aan voor eigen gebruik. U kan er bijvoorbeeld een service mee opzetten. Uw klant met een gek gekleurde schoen brengt één of tweemaal per jaar de schoenen binnen om te laten “bij-kleuren”. Daarna kan hij zelf een tijd verder met een kleurloze was.

  1. De klant doet geen overbodige aankoop.
  2. U kunt een extra service leveren.
  3. U bespaart een investering.

Geef een reactie