LEDERVET van SIEGOL® – op de Wandelbeurs 2018

Het is een traditioneel recept van Siegol®: “Juchtenfett”. Dit ledervet bewees zijn deugdelijkheid over de eeuwen heen. We stellen het samen uit plantaardige oliën en natuurlijke wassen, en verrijken het mengsel met berkenteerolie. Het hield reeds vele houthakkers droog tijdens een langdurige verblijf in de bossen, bij regen en grote vochtigheid.

Siegol Ledervet
Een schoen met Siegol Ledervet behandeld en ééntje niet.

Elk leder zal gretig dit voedend vet aannemen. Het Siegol® Ledervet geeft aan leder een diepe matte glans.

Waar komt het vandaan?

De oorspronkelijke naam voor de Siegol® Ledervet is Juchtenfett. “Juchten” is van oorsprong een Russisch woord en betekent “paar”. Na het looien naaide men in Rusland, de lederen vellen van jonge runderen, per paar aan elkaar. Tussen een paar vellen stopten ze berkenteerolie. Tijdens de wachttijd op verkoop en het verhandelen kon een “paar” zich verzadigen met de berkenteerolie. Het gaf het leder een ongekende soepelheid en waterbestendigheid. De typische geur van de berkenteerolie hield ook insecten op een afstand.

Hoe werkt het?

Siegol® Ledervet maakt leder helemaal waterdicht maar laat het ademen.

De oliën in het Siegol® Ledervet dringen diep in het leder door. De vezels worden onaantastbaar voor water en vocht.
De natuurlijke was legt een laag op het oppervlak dat sterk waterafstotend is. Waterdruppels kunnen er niet meer door.

Siegol Ledervet
De typisch matte glans van Siegol Ledervet, diep ingedrongen
  • Waterdichtheid is een bescherming tegen het indringen van water.
    Het verschil in oppervlaktespanning verhindert water om door de waslaag en langs de geoliede vezels de schoen binnen te dringen.
  • Bij het ademen treden dampen naar buiten.
    Het warme vocht van de voeten is zeer fijne damp, volgt de geoliede vezels en diffundeert door de waslaag.

Waar gebruik je het voor?

Voor lederen schoenen, tassen of onderdelen van werktuigen. Wanneer ze in vochtige omstandigheden gedurende lange tijd trouwe dienst moeten bewijzen.

Natte weilanden
Schiermoniksoog

Siegol® Ledervet zet u in voor een regelmatige behandeling van leder dat u gebruikt tijdens wandelingen door weilanden en bossen, waar het al eens kan regenen of vochtig zijn.

Wat heeft u er aan?

U heeft gegarandeerd droge en warme voeten. En de schoenen waarvoor u zoveel geld uitgaf zullen lang, zeer lang een groot comfort geven tijdens uw wandelingen.

Siegol Ledervet
Vertrouwen in het duidelijk onderhouden leder

Verwacht geen blitse schittering. Siegol® Ledervet werkt binnen in het leder. Aan de buitenkant toont het u een naturel leer met een diepe matte glans.

Waar vindt u Siegol® Ledervet?

Uiteraard op de Wandelbeurs 2018!

Maar Siegol® ledervet kan je ook kopen in de gespecialiseerde outdoor winkel of, bij een degelijke schoenmaker.

Heeft die het niet in voorraad, geen nood. Ga gewoon naar de webshop van Leerambacht.

Naar de webshop

Siegol® en de natuur.

Omdat wij bij Siegol®, in het Zwitserse Herzogenbuchsee, sterk begaan zijn met de natuur is alles ingezet op ambachtelijke productie. We werken uitsluitend met natuurlijke grondstoffen gewerkt en verbruiken een minimum aan energie.

Met grote zorg stellen we de traditionele recepten van begin vorige eeuw ambachtelijke manier samen. Vakmensen hebben de stiel geleerd bij hun voorouders en brengen u met groot eergevoel het beste voor de bescherming van uw dierbare schoeisel.

Een reactie achterlaten