Sportschoenen in leder onderhouden

Na het sporten zijn sportschoenen nat van de regen, vuil van de modder en doordrenkt met zweet. En toch moeten ze stevig aan de voet zitten, stabiliteit geven, soepel zijn en waterdicht.

sportschoenen, EK voetbal 2018, chaussures de sport
EK football 2018

Krijgt dat maar gedaan. Wel, Siegol®  had de moed daaraan te werken. We grijpen terug naar de oude beproefde methode.

sportschoenen, Bees wax, chaussures de sport
Bees wax

Er was eens… lang geleden… ., toen schoenen en laarzen poetsen een noodzaak was, een wijze man die de kracht van de natuur wist te gebruiken. Hij ontdekte het vermogen van bijenwas om de buitenste laag van leder soepel en krachtig te houden. Hij mengde er oliën en vetten bij om de bijenwas smeerbaar te maken. Door de gepaste oliën en wolvet (lanoline) te gebruiken verkreeg hij een smeuïge pasta, waarvan de olie en het wolvet diep in de capillaire holtes van de vezels doordringen. Van de bladeren van de Carnauba palm haalde hij de dikke harde waslaag die een verbazingwekkend waterafstotende kracht heeft.

Carnauba palm

We schrijven 1926. De Siegol®  Palmwas was geboren. Het is een natuurlijk mengsel van oliën, wolvet, bijenwas en palmwas. Zonder toevoeging van solventen of silicone.

  • Het leer blijft soepel en krachtig door de o.i. en het vet
  • De bijenwas geeft een grote souplesse en sterkte aan de oppervlaktelaag
  • Carnauba maakt het leer waterdicht en geeft een schitterende glans.

 

Voor sportschoenen ontwikkelde Siegol® de Siegol®  Sportwas met een hoger gehalte aan Carnauba was waardoor een perfecte, natuurlijke afscherming ontstaat tegen indringend vocht. De oliën, het vet en de bijenwas geven het leder een krachtige soepelheid zonder dat de structuur en stabiliteit van de schoen verloren gaat.

sportschoenen, Cire de Sport Siegol Sportwas chaussures de sport
Cire de Sport Siegol Sportwas

Geef een reactie