Schoenenambacht: Thomas Ganick

Tienduizenden paar schoenen gingen door zijn handen. Ze werden bewerkt en gepoetst naar het aloude schoenenambacht.

Thomas Ganick startte een carrière in de mijnbouw. Hij vond er niet de voldoening waar zijn onrustige geest naar op zoek was. 14 jaren geleden gooide hij het roer om: hij startte een éénmanszaak en bewerkte als vakman schoenen. Eerst in Berlijn, dan, sinds 11 jaar in Frankfurt.

Thomas Ganick – satisfaction by the result (©2018 – Tecomm)

In Frankfurt richtte hij de eerste zaak voor schoenpoetsen op. Intussen werkt hij er met personeel. Schoenen worden er gekleurd, eventuele schade hersteld en gepoetst volgens de oude regels der kunst.

Thomas gebruikt alleen producten waarvan hij zeker is dat het leer er deugd van heeft. Producten samengesteld volgens de oude recepten, uit natuurlijke grondstoffen.

Siegol professional Shoie Shine products
Siegol professional Shoie Shine products (©2018 – Tecomm)

Keer op keer haalt Thomas een grote voldoening uit het voor-en-na beeld van de schoenen die hij bewerkt. Er is altijd weer dat “waahw-gevoel” waarvan hij stilletjes geniet. Het is ZIJN plezier. Daarna zijn er ook nog de klanten. Telkens weer welt een trotse gloed op als de klant vol verrukking naar zijn hernieuwde schoenen kijkt.

schoenenambacht - Speaking about result - cirage des chaussures
Speaking about result (©2018 – Tecomm)

Kom je tijdens je vakantie in Frankfurt voorbij? Ga je op citytrip of voor het werk naar Frankfurt? Ga eens langs bij Thomas. Laat je schoenen poetsen door de man die in Brussel de eerste prijs won bij het Europese Kampioenschap voor schoenpoetsers.

schoenenambacht - Thomas Ganick - 2018 - cirage des chaussures
Thomas Ganick – 2018

De webwinkel: Meinshuhputzer
De man:               Thomas Ganick
De thuishaven: Mörfelder Landstraße 163
60598 Frankfurt am Main
Tel:     0049 69 6809 1133
Mobil: 0049172 18 18 646

website:              www.mein-schuhputzer.de

Een reactie achterlaten