Schoenenambacht: Angelo Gregorio

Over het ontstaan van schoenpoets in het schoenenambacht is weinig bekend. Zeker is dat het eerste gebruik van schoenpoets in het leger plaatsvond. Om de leren schoenen en bottines proper te maken en waterdicht te houden werden vettige crèmes gebruikt.

Met de verspreiding van de leren schoen, door alle lagen van de bevolking, verspreidden zich ook de voordelen van schoenpoets. Er was plaats voor een nieuw ambacht: schoenpoetser.

schenenambacht, Angelo Gregorio, artisanat de chaussures
Angelo Gregorio at ESSA contest in Brussels (©2018 -Tecomm)

Werk, kennis en ervaring. Het is  Angelo zijn levensfilosofie om te streven naar plezier in het werk. Hij gelooft stellig in het samengaan van werk, kennis en ervaring. Hij is de “homo artifex”. De artisanale man, op zoek naar de perfectie, waarin hij zijn voldoening vindt. In dit geval: het schoenenambacht.

Angelo Gregorio poetst schoenen met een grote hartstocht. Hoe mooier de schoen wordt, hoe meer energie er in hem opbruist. Tot hij plots opveert en luidkeels een lied inzet dat de omstaanders meesleept in zijn enthousiasme.

schoenenambacht,Angelo Gregorio, artisanat de chaussures
Angelo Gregorio (©2018 -Tecomm)

Het grijpt een mens naar de keel, hem zo bezig te zien. Wat je aanschouwt is:

  1. streven naar perfectie,
  2. voortdurend bijleren uit de ervaring
  3. en de liefde voor een ambacht.

Je kan Angelo vinden op elk soort evenement. Van beurzen, de lancering van een product, de opening van een gebouw, tot een huwelijksfeest. Met “angelolustrascarpi” gaat hij elke uitdaging aan om zijn vakkennis te delen.

schenenambacht, Angelo Gregorio, artisanat de chaussures
Angelo Gregorio prepares for schoeshining (©2018 -Tecomm)

In Brussel was hij te zien tijdens de wedstrijd voor beste schoenpoetser van Europa. Waar hij trouwens de tweede prijs in de wacht sleepte.

schoenenambacht, Angelo Gregorio, artisanat de chaussures
Angelo Gregorio

De webwinkel:   Angelo il Lustrascarpe®
De man:                 Angelo Gregorio
De thuishaven:   Imola
web:                 http://www.angelolustrascarpe.it

Een reactie achterlaten