Schoenenambacht: Giacomo Palombi

Ze bestaan nog, zij die met overtuiging het schoenenambacht uitoefenen. Ik kende het plezier zo iemand te ontmoeten in Brussel, op de wedstrijd voor Europese Schoenpoetsers.

Mastro Ciabattino - Magliano di Tenna
Mastro Ciabattino – Magliano di Tenna (©2018 – Giacomo Palombi)

Giacomo Palombi is 25 jaar en leerde het vak van zijn vader Sergio. Die is nu met pensioen en zoon Giacomo nam de winkel Mastro Ciabattino over.

Schoenpoetser Giacomo Palombi - Mastro Ciabattino
Giacomo Palombi – Mastro Ciabattino (©2018 Tecomm )

Mastro Ciabattino ligt in het centrum van Italië. Van oudsher maken vaklui hier schoenen: de befaamde Italiaanse schoenen, ze komen van deze streek, met de naam “Le Marche”.

In de werkplaats van Mastro Ciabattino verkoopt en herstelt men handgemaakte schoenen. Giacomo voert de herstellingen uit zoals het schoenenambacht dit voorschrijft. Alleen zo vindt hij het goed.

Before treatment at Mastro Ciabattino
Before treatment at Mastro Ciabattino (©2018 – Tecomm)
After treatment at Mastro Ciabattino
After treatment at Mastro Ciabattino (©2018 – Tecomm)

Schoenen onderhouden en poetsen is een erezaak. Het mooie fijne leder soepel en glanzend houden. De stijlvolle schoenen lang, zeer lang aan de voeten laten schitteren, is voor Giacomo een erezaak en hiervoor gebruikt hij producten van topkwaliteit.

ESSA contest Brussels: Giacomo Palombi
ESSA contest Brussels: Giacomo Palombi (©2018 – Tecomm)

Zie je hem schoenen poetsen, dan is alles duidelijk: deze man gaat er voor, met hart en ziel. Het is met hoge concentratie en nauwkeurige vastberadenheid dat Giacomo de schoen tot een ongekende schittering masseert.

U heeft het gemist in Brussel? Geen nood. Als je deze zomer op vakantie bent in Italië, loop dan gewoon eventjes langs bij Giacomo. Geniet er van de intense voldoening die een jonge man beleeft aan het schoenenambacht.

schoenenambacht - Giacomo Palombi - artisanat de chaussures
Giacomo Palombi (©2018 – Tecomm)

De winkel:                 Mastro Ciabattino
De man:                     Giacomo Palombi
De plaats:                  Via Independenza 54,
Magliano di Tenna
Facebook:                 @mastrociabattino

 

 

Een reactie achterlaten